Δραστηριότητα της Ν.Ε.Λ.Ε.

Προγράμματα κατάρτισης της Ν.Ε.Λ.Ε.Σειρά προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης υλοποιεί η ΝΕΛΕ Ημαθίας σε όλες τις περιοχές του νομού (Επισκευή Συντήρηση Γεωργικών Μηχανημάτων, Κατασκευή Κοσμημάτων, Κοπτική - Ραπτική, Χειρισμός Η/Υ, Κέντημα Μηχανής, Κατασκευή Χρηστικών Αντικειμένων & Δώρων, Θεατρικές Κατασκευές κ.α.).

Επίσης διοργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια (θεατρικής παιδείας, συμβουλευτικής γονέων, αλφαβητισμού, μελισσοκομίας κ.α.), καθώς και μεμονωμένες εκδηλώσεις που αφορούν το αλκοόλ και την οδήγηση, το AIDS, τα προβλήματα εφηβείας, τη βία στο ηλεκτρονικό παιχνίδι και την τηλεόραση, την κυκλοφοριακή αγωγή κ.α.

Η ΝΕΛΕ επιδεικνύει δραστηριότητα και στον τομέα της διοργάνωσης ημερίδων για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Για το λόγο αυτό έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα ημερίδες με θέματα τη δυσλεξία, την ελλειμματική προσοχή κ.α.

Εξίσου μεγάλη δραστηριότητα έχει και το ΚΕΚ ΝΕΛΕ Ν.Α. Ημαθίας, με προγράμματα που αφορούν τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την κατάρτιση μαγείρων, την τουριστική ανάπτυξη και τις νέες μορφές τουρισμού, το marketing και το management, τη βιολογική γεωργία, την οργάνωση-λειτουργία θερμοκηπίων, την αξιοποίηση ηλιακής ενέργειας, τη διαχείριση απορριμμάτων, την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, την ανθοκομία και την κηποτεχνία, τα κηπευτικά θερμοκηπίου, μάγειρους και ζαχαροπλάστες, τις εναλλακτικές μορφές αγροτικής απασχόλησης, τη διαχείριση & οργάνωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις νέες μεθόδους παραγωγής & εμπορίας οίνου κ.α.

Σε συνεργασία με την ΑΝΗΜΑ υλοποιήθηκαν προγράμματα για τις αγροτουριστικές υπηρεσίες (Γυμνασίου - Λυκείου), την οργάνωση & λειτουργία οικοτεχνιών – βιοτεχνιών, τη βιολογική γεωργία και τη λειτουργία & διοίκηση τοπικών εμπορικών σχέσεων.