Νομάρχης Ημαθίας - Βιογραφικό Σημείωμα

Κώστας Καραπαναγιωτίδης
Νομάρχης Ημαθίας

Γεννήθηκε το 1955 στο Κλείτος Κοζάνης.

Έγγαμος με την Ελένη Φιλιππίδου. Έχει ένα γιό τον Θοδωρή απόφοιτο του Φυσικού Τμήματος στο Α.Π.Θ.

Σπούδασε φοροτεχνικός και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού ενώ ασχολήθηκε επαγγελματικά με την παραδοσιακή δημοτική μουσική.

Υπηρέτησε στο στρατό ως έφεδρος αξιωματικός στο πεζικό.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το 1998 και το 2002 λαμβάνει μέρος στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου εκλέγεται πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος. Τον Ιανουάριο του 2003 αναλαμβάνει την θέση Βοηθού Νομάρχη, από όπου και παραιτείται ενόψει των εθνικών εκλογών του 2004, τα αποτελέσματα των οποίων τον κατατάσσουν πρώτο επιλαχόντα βουλευτή με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Οκτώβριο του 2006 κερδίζει από την πρώτη Κυριακή τις εκλογές για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για την Ημαθία».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Από το 1973 δραστηριοποιείται στα θέματα του πολιτισμού και της παράδοσης, με έντονη παρουσία στον απανταχού ελληνισμό της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αυστραλίας και της Αφρικής.

Επίτιμο μέλος πολλών Πολιτιστικών Συλλόγων και Οργανώσεων της Ελλάδας και της Ομογένειας με ιδιαίτερες τιμές και διακρίσεις για την προσφορά του.

Διετέλεσε επί σειρά ετών υπεύθυνος των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά και υπήρξε μέλος επιτροπών και συλλόγων για την βοήθεια και την ένταξη των Παλιννοστούντων στην ελληνική κοινωνία.

Ενεργός συμπαραστάτης και συνεργάτης σχολείων και ιδρυμάτων για τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες.

Παραγωγός και παρουσιαστής εκπομπών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με θέματα παράδοσης με πλούσια αρθρογραφία στον τύπο.