Ο τουρισμός στην Ημαθία

 

Αρχαιολογικά και προϊστορικά ευρήματα

Αρχαιολογικοί Χώροι

Επισκευθείτε το Νεολιθικό Οικισμό της Νικομήδειας, τα Ανάκτορα και τους Βασιλικούς Τάφους στη Βεργίνα, τους Μακεδονικούς Τάφους των Λευκαδίων στα Ανθέμια, τη Σχολή του Αριστοτέλη στη Νάουσα και το Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας στον Κοπανό. Επίσης το Αρχιολογικό Μουσείο της Βέροιας.

Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά μνημεία - Θρησκευτικός τουρισμός

Βυζαντινά Μνημεία

Επισκευθείτε το Βήμα του Αποστόλου Παύλου καθώς και τους βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ναούς στη Βέροια, την Παναγία Σουμελά, την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, τον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι και πολλά άλλα μοναστήρια και εξωκκλήσια που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του Βερμίου και των Πιερίων.

Πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις

Πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις

Ζήστε από κοντά το φημισμένο καρναβάλι της Νάουσας με τους Γεννίτσαρους και τις Μπούλες, τις εκδηλώσεις «Ημαθιώτικα», του παγκόσμιου φεστιβάλ CHIOF-ΠΥΡΣΟΥ, τους «Δρόμους του Κρασιού της Μακεδονιας» καθώς και μιας πλειάδας πολιτιστικών εκδηλώσεων, που οργανώνουν οι τοπικοί φορείς και σύλλογοι.

Χιονοδρομικά κέντρα - Αθλητικός τουρισμός

Χιονοδρομικά κέντρα - Αθλητικός τουρισμός

Τα δύο χιονοδρομικά κέντρα του Βερμίου, με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις τους, είναι ο κύριος προορισμός της πλειοψηφίας των χειμερινών επισκεπτών της Ημαθίας. Εκτός όμως από το σκι, οι οροσειρές του Βερμίου και των Πιερίων, προσελκύουν πολλούς άλλους αθλητές για ορειβασία, αλεξίπτωτο πλαγιάς, ποδηλασία, κωπηλασία, όλες τις εποχές του χρόνου.